Nå kommer punkteringsfrie varebildekk

Nå kommer Continental med ContiSeal-teknologien, som automatisk reparerer 80% av alle punkteringer, også på varebildekket ContiVanContact100. – Dette er allerede en stor suksess på våre personbildekk, og for yrkessjåfører vil det være enda viktigere å unngå punkteringer, sier produktsjef hos Continental, Knut Knudsen.

ContiSeal forsegler hull i dekket på opptil fem millimeter uten tap av dekktrykket. Dette gjøres ved at en klebrig, tyktflytende tetningsmasse i produksjonsfasen påføres på innsiden av dekket i slitebanen. Massen reparerer 80% av alle punkteringer og reduserer dermed risikoen for et flatt dekk. ContiSeal dekk er tydelig merket med et symbol på sideveggen og er kompatible med alle typer vanlige felger.

«Vi har hatt ContiSeal for personbildekk en stund, og tilbakemeldingene fra de som bruker teknologien er strålende. At det nå også blir tilgjengelig på varebildekket ContiVanContact100 er en kjempefordel for yrkessjåfører. De vet at en punktering tar tid og betyr ekstra kostnader i form av tapt arbeidsinntekt», sier Knut Knudsen.

Det er i første omgangsommerdekket Continental VanContact100 i dimensjonen 215/65 R 16 C 106/104 T som nå tilbys med ContiSeal, og produksjonen startet i februar. Dette er et robust dekk med høy lasteevne som er designet for tøffe underlag.

Flere og flere biler tilbys nå også med ContiSeal-dekk når de leveres fra fabrikk. Blant annet har den nye elbilen Volkswagen ID.3 dekk med ContiSeal-teknologi fabrikkmontert på noen modeller.

«En ting er å unngå punkteringer for å spare tid, og i mange yrkessjåførers tilfelle penger. Noe annet er sikkerhet. Vi vet at punkteringer er en sikkerhetsrisiko, og vi i Continental jobber mot en fremtid med null ulykker, null skadde og null drepte på veiene gjennom vår Vision Zero. Det å unngå punkteringer er et viktig tiltak for å begrense ulykker», avslutter Knudsen.