Falken helt i toppen i den store sommerdekktesten til Autobild

Falken fortsetter å overbevise med flaggskipet FALKEN AZENIZ FK510 som nylig ble testet både i AUTOBILD SPORTSCARS og AUTOBILD ALLRAD.

AUTOBILD SPORTSCARS

Falkens AZENIS FK510 har blitt tildelt vurderingen «eksemplarisk» av det tyske sportsbilmagasinet AUTOBILD i sin sommerdekktest, etter å ha blitt nummer tre i den samlede rangeringen. Totalt 11 forskjellige sommerdekk ble testet i dimensjonen 225/45R18. AZENIS FK510 viste seg å prestere spesielt godt på de viktigste områdene for høyytelsesdekk: sikkerhet og bremsing på både våt og tørr vei.

Samlet sett hadde de uavhengige testerne et meget positivt inntrykk, og vurderte at Falken dekket har «et godt ytelsespotensial, svært god sikkerhet ved vannplaning, stabil kjøreatferd på våt vei, sporty og dynamisk kjøreegenskaper under tørre forhold, korte bremselengder på både vått og tørt underlag, og god kjørekomfort”.

Alt i alt fortsetter Falken FK510 å vise optimale egenskaper som skapt for norske sommerveier med toppscore ved bremsing på våt asfalt, et sporty dekk som mestrer alle situasjoner og med minimal støy. Falken FK510 hevder seg også bra prismessig mot premium-konkurrenter.

AUTOBILD ALLRAD

Ti forskjellige sommerdekk ble satt på prøve i dimensjonen 235/55 R 18, en størrelse som er ideell for de populære SUV-ene i kompaktklassen. Totalt sett kom Falken AZENIS FK510 SUV på tredjeplass i rangeringen med vurderingen «Bra».

Falken-dekket ble tildelt toppkarakterer i kategoriene våtbremsing og håndtering. Karakterene i individuelle terrengtester var også imponerende, spesielt for trekkraft i sand og håndtering på grus. I hver av disse kategoriene ble Falken AZENIS FK510 SUV tildelt den nest beste rangeringen. Den spesielle Adaptive Constant Pressure (ACP) slitebanen sikrer en jevn grad av kontakttrykk som igjen betyr at kontaktflaten belastes jevnt, noe som fører til økt grep og dermed høy grad av retningsstabilitet og jevn slitasje. En jevn slitasje er bra ikke bare miljøet, det er bra også for lommeboken.

Falken AZENIS FK510 SUV, som er fabrikkmontert på Porsche Macan og Mercedes-Benz G-klasse, er tilgjengelig i 53 dimensjoner, fra 17 til 22 tommer, i 30 – 65-serien. Dekket er godkjent for hastigheter fra 210 km/t til over 300 km/t.