Continental PremiumContact 6 til topps i årets første sommerdekktest

I sommerdekktesten i NAF’s medlemsblad Motor er det Continental PremiumContact 6 som stikker av med seieren.

Våren er rett rundt hjørnet, og for mange er det på tide å tenke på å bytte til sommerdekk. Tradisjonen tro har NAF sitt medlemsmagasin Motor testet ulike sommerdekk foran sommersesongen. Continental gikk helt til topps.

Produktsjef i Continental Dekk Norge, Knut Knudsen, er fornøyd med at PremiumContact 6 tok nok en testseier.

– Vi er såklart veldig glade for å bli kåret til testvinner i en av årets viktigste dekktester. Det at vi scorer maks på disiplinene innen sikkerhet betyr svært mye for oss, da sikkerhetsegenskapene ved et dekk er vår høyeste prioritet. Så i dag er vi ekstra stolte over produktet vårt, sier Knut Knudsen.

Motor sier følgende om PremiumContact 6:

Continental PC6 har de aller korteste bremsestrekningene og har et høyt svinggrep på både tørt og vått underlag. Det responderer raskt på styring og med god presisjon.

Kjørekarakteristikken er lettbalansert på grepgrensen og PC6 beholder en god håndbarhet også i krisesituasjoner.

Dekkets litt mer sporty innretning går imidlertid på bekostning av komfort. Det ruller relativt hardere over ujevnheter og støynivået er noe høyere enn på de aller stilleste konkurrentene, riktignok uten av det oppstår forstyrrende lydfrekvenser.

Men oppsummert gir korte stoppstrekninger og beste svingprestasjoner med få svakheter en klar testseier til Continental.