Første testseier til Continental SportContact7

Continental tok seier med nyheten SportContact™ 7 i Tyre Reviews Ultra High-Performance-test. SportContact™ 7 er et helt nytt dekk på markedet, og dette er den første testseieren til dekket.

Sammenliknet med forgjengeren SportContact™ 6, har det det nye dekket en rekke forbedringer. Blant annet har bremseegenskapene på vått underlag blitt 8% bedre, og på tørt underlag er det 6% bedre. I tillegg er kjøreegenskaper og grep på både vått og tørt underlag kraftig forbedret, og det bevises nå i den første testen med SportContact™ 7.

Testen ble utført med en Toyota Supra med dimensjonene 255/35 R19 (foran) og 275/35 R19 (bak).

Jonathan Benson fra Tyre Reviews sa følgende etter testen:
«Helt nye Continental SportContact™ 7 setter en ny standard på vått underlag, samtidig som det er like bra på tørt, og det gjør at dekket vinner testen med stor margin. Med en så stor fordel på vått underlag er nye Continental SportContact™ 7 en velfortjent vinner.»

Med nye SportContact™ 7 tilbyr Continental nå et sikkert og sportslig høyprestasjonsdekk med lang levetid. Under utviklingen av dekket fokuserte Continental på å forbedre dekket på alle områder sammenliknet med forgjengeren for å kombinere maksimal kjøreglede med maksimal sikkerhet og holdbarhet for et såkalt UUHP-dekk.

– SportContact 7 er vårt første dekk som er skreddersydd for alle kjøretøyklasser uavhengig av vekt, derfor vil SportContact 7 gi deg den typiske SportContact-følelsen uansett hvilken bil du kjører. Vi har høye forventninger til dette dekket, og da er det selvsagt hyggelig at våre forventinger blir innfridd i denne første dekktesten. Vi tror dette dekket vil passe godt inn i Norge hvor våtegenskaper og økt levetid er av stor betydning for norske bileiere, sier produktsjef for Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

SportContact™ 7 tilbys i dimensjonene fra 19 til 23 tommer med trinnvis utvidet dimensjonsutvalg i det norske markedet i 2023.