Continental PremiumContact 7 til topps

I Motors store sommerdekktest går Continental PremiumContact 7 helt til topps. «Et strålende grep sikrer testseier for Continental», skriver de.

Også forgjengeren Continental PremiumContact 6 vant flere tester hos Motor, men hadde ikke toppscore på komfort. Dette har nå endret seg, skriver Motor, og sier videre: Dette er et forkledd sportsdekk som setter ny standard i sin klasse når det gjelder grep. Continental kan skilte med de korteste bremselengdene og det beste svinggrepet på både vått og tørt underlag. Det gir dessuten høy tiltro når det presses, med en mer nøytral og velbalansert opptreden enn forgjengeren. Støynivået på grov asfalt er godkjent, men på glatt vei blir det aldri helt stille. Klasselendende grep gir en klar seier sammenlagt.

Continental PremiumContact 7 får til sammen 87 poeng av 100 mulige, mens neste dekk på listen får 85 poeng.

– Selv om vi er vant til å vinne dekktester, er vi alltid glade for en ny testseier. Vi i Continental har som mål å tilby de beste dekkene, og testseire i store og grundige dekktester som den hos Motor viser at vi gjør en god jobb, forteller Per Linder, produktspesialist sommer hos Continental Dekk.

Dekkene i testen til Motor blir testet i disse disiplinene: Bremsing på våt vei, svinggrep på våt vei, kjøring på våt vei, vannplaning, vannplaning i sving, bremsing på tørr vei, kjøring på tørr vei, drivstofforbruk og støy.

Det å produsere et dekk handler alltid om kompromisser, men for oss er alltid sikkerhet det viktigste. Men det er også gledelig å se at vi scorer høyt på støy og forbruk av drivstoff. Dette med lav rullemotstand og støy blir viktigere og viktigere nå som så mange kjøper elektriske biler, sier Linder.