Continental er vårens store testvinner

Continentals forskjellige sommerdekk har vunnet en rekke dekktester denne våren, både i Norge og utlandet.

– Continental har i mange år vært kjent som testvinneren, og vår historikk på å vinne dekktester er imponerende. Men vi hviler ikke på laurbærene, og det er hyggelig å se at vi har vunnet en rekke store dekktester også denne våren, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

I Nordens største dekktest som ble publisert hos elbil24 nylig var det Continental PremiumContact 7 som gikk helt til topps. PremiumContact 7 fra Continental gis som eneste dekk terningkast 6, og oppnår toppresultater i alle disipliner på både vått og tørt underlag (bremsing, kjøreegenskaper og vannplaning). Dekket kommer også bedre ut på støy enn de nærmeste konkurrentene på pallen.

Utdrag fra oppsummeringen:
«Det gir presis styring, har korte bremsestrekninger, godt sidegrep og når grepet først slipper er det enkelt å rette opp bilen igjen. Også på tørr asfalt er dekket perfekt, med godt grep i alle situasjoner. Continental er det beste dekket i alle tester på våt og tørr vei».

Dimensjonen som ble testet var 225/45R17 91Y.

Vinner i utlandet

Publikasjonen og YouTube-kanalen TyreReviews.comhar gjort et dypdykk i årets sommerdekk innen «Sport touring»-segmentet. I testen oppnår PremiumContact 7 et meget sterkt resultat i bremsing på vått. Dekket er også det raskeste i sirkelkjøring på vått, kombinert med utmerkede bremse- og handlingegenskaper på tørt. TyreReviews konkluderer at PremiumContact 7 leder i grepskategoriene, og gir dekket det de omtaler som en dominerende testseier.

Tyske ADAC har testet 50 sommerdekk, inkludert 2 produktserier fra Continental. UltraContact og PremiumContact 6 oppnår begge samlet testens beste utmerkelse fra ADAC (godt). UltraContact får positiv score på levetid hvor det kommer bedre ut enn PremiumContact 6. Testen løfter også frem dekkets lave rullemotstand kombinert med gode egenskaper på tørt underlag. PremiumContact 6 utmerker seg med testens beste samlede resultat for kjøresikkerhet på tørt og vått underlag, og får samlet sett beste resultat på en delt førsteplass. Dekket får også gode tilbakemeldinger på levetiden.

Publikasjonen Gute Fahrt har testet UHP-sommerdekk og kårer SportContact 7 til testvinner! Dekket fra Continental oppnår toppresultater for kjøre- og bremseegenskaper på både tørt og vått. Det får i tillegg sterke resultater på rullemotstand, kjørekomfort og kupestøy. Sitat fra testen: «Trolig den beste gummiblandingen i verden.»

SportContact 7 er også testet av AutoBild sportscars og Auto Zeitung som også har kåret sportsdekket fra Continental som testvinner i årets tester av sommerdekk!