Alle nye dekk fra Continental passer for elektriske biler

Alle nye personbildekk som lanseres på markedet i Europa får nå et nytt symbol på dekksiden som viser at de passer for elektriske biler.
Hvert eneste dekk fra Continentals nåværende produktutvalg oppfyller alle krav for elbiler, og det blir nå markert med et nytt EV-symbol på sideveggene.

– Det er ikke kun en dekktype som passer for elbiler, men vi har optimalisert hele vår portefølje slik at alle våre dekk også passer for elektriske kjøretøy, sier produktsjef for Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

I tillegg til sikkerhetsegenskaper har Continental også fokus på mindre rullemotstand, lavt støynivå og lang levetid i produksjonen av sine dekk. Alle kjøretøy, uansett drivlinje, drar nytte av disse egenskapene, men spesielt dette med rullemotstand er viktig for elbiler.

– Ved å ikke ha egne dekk for elbiler gjør det også arbeidssituasjonen for våre forhandlere enklere. Dermed sparer vi ressurser fra dekket blir produsert til det blir montert på en bil, sier Knudsen.

Bilprodusentene spiller også på lag med Continental, og 9 av 10 elbilprodusenter bruker nå Continental som originaldekk på sine biler, inkludert merker som Tesla, Porsche og Mercedes-Benz. Også asiatiske produsenter som KIA og BYD bruker originaldekk fra Continental på deres elbiler, samt flere amerikanske bilprodusenter som Ford.

Continental tilbyr også en helt spesiell teknologi som gjør at støyen inne i kupeen blir lavere, noe som er spesielt merkbart i elbiler.

Dekk for alle biltyper

I Continentals produktportefølje finnes det i dag både sommerdekk og vinterdekk som er merket «EV-compatible» for alle typer elbiler; alt fra små bybiler til store SUV’er. Akkurat som for biler med forbrenningsmotor er det ulike typer dekk som anbefales til ulike typer bilmodeller.

Større elbiler med store, tunge batterier skal for eksempel bruke dekk med ekstra gode styreegenskaper og god slitestyrke, mens mindre biler bør helst gå med dekk med ekstra lang rullemotstand for å maksimere rekkevidden.

– Rett dekk til rett bil vil alltid være viktig. For sikkerheten, økonomien og for opplevelsen. Våre forhandlere har den rette kunnskapen til å hjelpe kundene med å velge de riktige dekkene, og nå som alle våre dekk er merket med «EV-Compatible» kommer denne prosessen til å bli enklere, avslutter Knudsen.